het Stijlkwadrantenspel ®

Het Stijlkwadrantenspel® is de eerste methode met een integrale aanpak voor kleding, waarin kleur, stijl, context en innerlijke verdieping met elkaar verbonden zijn.

Met het Stijlkwadrantenspel kun je outfits samenstellen die zowel recht doen aan de context als aan jouw uiterlijk èn je innerlijk. Dit spel leert je out of the box te denken. Het is speels en efficiënt, geschikt voor mannen en vrouwen, en gemakkelijk toepasbaar om je authentieke kledingstijl te ontdekken en ontwikkelen.

Binnen dit spel zijn er drie onderdelen waarmee je werkt: de stijlcategorieën, het speelveld en het ABC van kleding.

De stijlcategorieën
De stijlcategorieën zijn een compact en overzichtelijk systeem dat is bedoeld om snel de boodschap van kleding mee te bepalen: Wat straalt je lichaam uit? Wat vraagt een bepaalde context?  Hoe breng je een boodschap helder over met je kleding? De stijlcategorieën gaan over onderscheid maken, het analyseren van de taal van kleding.

Het speelveld en het innerlijk kompas
Het speelveld is het diepere niveau van het Stijlkwadrantenspel, het is genuanceerd en persoonlijk. Op de cirkel van het speelveld maak je je innerlijk kompas, het instrument waarmee je de verscheidenheid en eenheid van jouw innerlijk in beeld brengt en leert vertalen naar kleding.

Het ABC van kleding
Het ABC van kleding is een systeem dat zowel bij de stijlcategorieën als bij het speelveld gebruikt wordt. Het bevat alle elementen waaruit kleding is opgebouwd (contrast, kleur, vorm, stof en accessoires). Het ABC is het instrument waarmee je jouw kwaliteiten en boodschap vertaalt naar kleding die recht doet aan jouw innerlijke en uiterlijke schoonheid en de context.

Terug naar boven